Обіжник Українських студій стратегічних досліджень №2

     Завантажити: обіжник#2

Другий номер Обіжника Українських студій стратегічних досліджень продовжує місію ознайомлення суспільства з актуальними загрозами та надання рекомендацій органам державної влади. Неоголошена російсько-українська війна на сході нашої держави триває, територія українського Криму потерпає від окупації. В цих умовах дискусія на теми безпеки, аналіз наявних та потенційних загроз – важливе завдання інтелекутальної еліти суспільства, що бажає зберегти Націю та Державу.

Порівняно з буремними подіями 2014 – початку 2015 рр. на безпосередньому театрі бойових дій настає порівняне затишшя (хоча українські військовослужбовці гинуть чи не щодня). З огляду на це, а також на потребу глибинного перезавантаження системи безпеки, доки не відновилась гаряча фаза війни, черговий номер концентрує увагу на стратегічних проблемах не лише військового характеру, насамперед структурної перебудови і переозброєння Збройних Сил України та інших силових структур, а й дипломатичного, фінансово-економічного фундаменту розвитку сектора безпеки. Обіжник представляє статті експертів різного характеру, спрямовані на середньо- та довгострокові завдання. Не залишилась поза увагою і законотворча діяльність – наприкінці видання розміщено піврічний моніторинг пропозицій вітчизняних законотворців.

Російсько-українська війна – це не лише «залізо» і нормативно-правова база, це ще й люди, які поклали свої життя за Незалежність і Свободу України. Віддаючи шану Героям у цьому випуску публікуємо біографії бійців «Легіону Свободи», що загинули під час російсько-української війни.

Сподіваємось, що друге видання Обіжника знайде свого читача – не лише серед експертів, а й серед широкого обширу українських громадян, зацікавлених як у збереженні та посиленні могутності й суверенітету нашої держави, так і в забезпеченні безпеки кожної людини.

 

 Директор недержавного аналітичного центру«Українські студії стратегічних досліджень»,

Юрій Сиротюк

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.