Віч-на-віч: Бандерівські читання.
Директор центру «Українські студії стратегічних досліджень», депутат ВРУ VII скликання Юрій Сиротюк 22.05.2019 р. взяв участь в програмі «Віч-на-віч» МТРК “Місто” у Хмельницькому.

Темами до обговорення стали: проект Бандерівські читання, практика економічного націоналізму, хто є нашим союзником.
??Під час розмови Юрій Сиротюк розказав як починалися Бандерівські читання. Бандерівські читання проводяться з 2014 року щорічно в перших днях лютого в час створення Організації Українських націоналістів 1929 р. як руху, який поставив за мету встановлення Української соборної самостійної держави, її збереження та розвиток. Вони відбулися за два тижні до кривавих подій на Майдані. Завданням події було пояснити Майдану, що таке революція, з точки зору тих, хто знав, що таке революція – націоналістів під проводом Степана Бандери, які дуже правильно її виписали, і поклали за неї життя.
Бандерівські читання –це дискусійний майданчик, на якому збираються експерти, політики, вояки, які говорять про візію України, її майбутнє, опираючись на практику попередників.

??Характеризуючи економічний націоналізм на практиці, експерт відмітив, що таку політику успішно проводять багато лідерів: США (Дональд Трамп), Бразилія (Жаїр Болсонару), Індія (Нарендра Моді), Японія (Сіндзо (Шіндзо) Абе), Південна Корея (Пак Чун Хе). В теорії економічного націоналізму на поч. ХХ ст.. основою був протекціонізм, захист свого.
Економічний націоналізм передбачає що економіка працює не для збагачення окремих одиниць нації, а для забезпечення економічної самодостатності нації та національних інтересів.
На практиці навіть маючи маленький ресурс, але правильно ними розпоряджаючись дає більше результату, ні коли є великий бюджет. Мер-націоналіст Хмельницького залежить не від грошей, а від підтримки людей і місто функціонує добре, коли всі підтримують.

Обговорюючи питання хто є союзником і ворогом України, Юрій Сиротюк наголосив, що ключовим союзником України є сильні збройні сили України і військово-морський флот і український народ. Формула української сили всередині – мирний до зубів озброєний український народ.
«Ми вже 5 років ведемо війну з Росією. Ми потенційно ми мусимо стати найсильнішими, геополітичним центром Євразії, бо знаходимось на перетині двох світів, гравцем геополітики. Хоч це важко для нації, яка жила без державності, та й ніхто не хоче, щоб ми були сильними.
Ми не сприймемо жодної капітуляції, ми хочемо справедливого миру з Росією –тобто перемоги», – підсумував Юрій Сиротюк.

Віч-на-віч: Бандерівські читання

Leave a Reply

Your email address will not be published.