Політичні торги й корупція – основа сьогоденного буття українського суспільства. Політичні партії – прикриття для масштабних ігор олігархічних кланів. Ліберальний популізм – інструмент маніпуляції політиків. Про політичні партії-симулякри олігархату в контексті поширення ліберального популізму на VIII Бандерівських читаннях розповів Юрій Олійник – кандидат політичних наук, керівник дослідницьких програм Недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень».

На його думку, не корупція головна біда України – це лише один із симптомів. “Головною проблемою є окупація: зовнішня (московська агресія) та внутрішня (західний ментальний вплив та внутрішній олігархат). Під опікою олігархату до влади партії з подвійним дном як справедливо популістські. Вони реалізовують ліберальний порядок денний (з певними корективами в інтересах різних олігархічних гравців). Склалася ціла традиція, коли окремі акціонери зберігають вплив у різних партіях. Олігархи, що є власниками чи акціонерами низки політичних партій, зацікавлені у стримуванні національного відродження. Вони творять атомізовану масу, аби нею було зручніше маніпулювати. Або ж обмежуються гаслами, що дискредитують правильні ідеї. Це все робиться задля збереження впливу на суспільство. В останні роки все більше також впливає зав’язаність на кураторів з Заходу (хоча Москва левову долю присутності зберігає)”

Текст доповіді за посиланням: https://ussd.org.ua/2021/04/11/liberalnyj-populizm-partiyi-symulyakry-oligarhatu/?preview_id=52457&preview_nonce=18cf009539&post_format=standard&_thumbnail_id=52454&preview=true

Leave a Reply

Your email address will not be published.