РОЗВАЛ РОСІЇ: Хто повстане та коли?
Юрій Олійник. Андрій Ковальов. ПАРАГРАФ

Про внутрішні проблеми росії – від історії московських практик поневолення народів, нацьковування їх один на одного, вербування національних еліт на службу росії до проблем сьогодення обговорювали у студії програми ПАРАГРАФ експерт Аналітичного центру “Українські студії стратегічних досліджень”, кандидат політичних наук Юрій Олійник та історик, кандидат політичних наук Андрій Ковальов.

Учасники програми відмітили, що в ході розвалу радянського союзу могла розвалитися і росія, адже про своє право мати незалежну державу заявила Ічкерія на чолі з Дудаєвим під час першої та другої чеченської війни. рф так і не вдалося перемогти Чечню, вона купила місцеву еліту через мирні угоди.

Як відмітив Юрій Олійник “росія в часи Єльцина була слабка – були мінімальні ціни на нафту, падіння економіки, відцентрові рухи в Татарстані, уральський сепаратизм, перша чеченська війна ледь не розвалили росію.

Це була помилка заходу, адже західні держави не бажали повного розпаду росїї, хотіли щоб залишався повний контроль над ядерною зброєю в одного суб’єкта. Тоді завдяки західним позикам росія змогла задавити відцентрові рухи.

росія здавна намагалася сіяти ворожнечу між різними народами: кубанці воюють з адигейцями і чеченцями, існує сьогоднішня ворожнеча між татарами і башкирами. Та й, власне, Карабаський конфлікт штучно сконструйований росією ще у 19 столітті

В програмі про те, чому найбільш крихко на Кавказі та Якутії, чому кремль пришвидшує загибель своїх громадян через формування національних батальйонів, Буряти – поневолений народ півночі на службі московії

І, звісно, про візію, яку має донести Україна до поневолених народів та самих русскіх – що вони є штучна спільнота асимільованих етносів, які мають відмінні інтереси в різних регіонах, зокрема, Сибіру, Далекого Сходу, півночі рф. Також про Зелений Клин і українців на Далекому Сході.

У студії програми ПАРАГРАФ 25 березня 2023 р. експерт Аналітичного центру “Українські студії стратегічних досліджень” Юрій Олійник

Leave a Reply

Your email address will not be published.