Що відбувається у Бахмуті? – Юрій Сиротюк
Юрій Сиротюк у Кабінеті експертів

Юрій Сиротюк – екс-депутат Верховної Ради України та Київської міської ради, а нині старший солдат 5 окремої штурмової бригади Збройних сил України який воює у Бахмуті. У студії Юрій розкриє ширму того, що відбувається у Бахмуті у Кабінеті експертів. У яких умовах воюють солдати, побут, їжа та відповість на питання, чи точно потрібно Україні триматися й далі боротися за Бахмут.

До початку повномасштабного вторгнення старший солдат був депутатом. Проте почувши вибухи 24 лютого, чітко вирішив, що піде добровольцем. Починаючи з того рішення «самомобілізуватись» й донині гість програми служить у Збройних Силах України. На сьогодні це найгарячіша точка в Україні. Останні 9 місяців перебуває у Бахмуті.

Як зазначає гість: «Якщо ми втрачаємо позицію, ми мусимо її відбити», це бахмутська філософія.

Оскільки на війні кожен може втратити життя, солдатам потрібно пояснювати, що є більш ціннішим, ніж їхнє життя. Наразі, кожен військовий має особисту мотивацію: сім’я, рідні, «за Бучу», землю. Не існує загальної мотивації для цілого війська. Тому, на думку старшого солдата, держава повинна запропонувати варіанти, як пояснювати солдатам головні пріоритети.

Також про недостачу капеланів, внутрішні правила війська та найголовніше, які цінності бійців у Бахмуті? Про це все та більше переглядайте у новому насиченому випуску Кабінету експертів з старшим солдатом Юрієм Сиротюком.

Leave a Reply

Your email address will not be published.