У Рівному відбулася експертна дискусія про росію в рамках презентації Бандерівських читань

Експертна дискусія “Філософія української перемоги – розпад російської імперії” в Рівному відбулася нині – 10 листопада за матеріалами Бандерівських читань

.Захід організував недержавний аналітичний центр Українські студії стратегічних досліджень за підтримки Рівненської обласної ради та Рівненського обласного краєзнавчого музею.

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї експерти та науковці обговорили концепцію української перемоги, складовою якої є розпад російської імперії та утворення на її теренах незалежних держав. Захід відкрив директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига. Перед початком основної програми для учасників та гостей дискусії виступив Назар Волощук, головний спеціаліст Управління культури та туризму Рівненської ОВА, член Всеукраїнської музичної спілки та Національної спілки кобзарів України. Митець виконав пісню «Свобода народам – свобода людині».

Спікери дискусії: ❗️До заходу приєднався Юрій Сиротюк, директор Недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень» (онлайн підключення з фронту) і зауважив, що російсько-українська війна має закінчитися двома речами: після перемоги над Путіним завершити нашу національну революцію і побудувати Велику Україну, насправді європейську країну і розвалом росії.

На захід завітали з вітальним словом Керівник Рівненської обласної організації ВО «Свобода», заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський та Віталій Ундір.

Олексій Бучинський сказав: «Щиро дякую працівникам музею, науковцям, історикам за організацію даного заходу. ???????? Велика честь воїнам-націоналістам, які у важкі часи продовжують війну не лише у фізичному просторі, а й духовному. Аби здолати віковічного ворога – ми маємо мислити не тільки лінійно, а й стратегічно. Обговорювати, ставити глобальні цілі, моделювати концепцію перемоги – наше спільне завдання!» – з вітальним словом виступив Олексій Бучинський.

Станіслав Ткачук, військовослужбовець ЗСУ підняв питання:Які мають бути першочергові кроки у облаштуванні розваленої російської імперії? Яка роль Київа у новітній політичній реальності на міжнародній шахівниці? Що робити з ворогами України та які механізми мають напрацьовуватись в контексті маргіналізації та ліквідації ворожих суб’єктів.Зрештою, якою я бачу Україну своєї мрії.

До дискусії приєднався Петро Кралюк, доктор філософських наук, професор Національного університету “Острозька академія” висвітлив питання чим саме для України стане перемога. За словами професора – це входження держави у європейський простір: військовий, культурний, ментальний тощо.

Юрій Олійник, керівник дослідницьких програм «Українських студій стратегічних досліджень»:Росія зовні здається великою силою. Але всередині в ній є багато протиріч. Її державні механізми не такі стійкі і сталі як нам видається. Бунт Пригожина і короткотерміновий колапс російської влади – яскравий тому приклад. Головне питання – чи буде бунт на території російської федерації спрямовано у політичне русло”.

Олександр Чупак, керівник економічних програм «Українських студій стратегічних досліджень»: Оскільки більшість багатства концентрується в європейській частині рф, інші регіони виконують роль постачальників сировини, залишаючись бідними навіть на тлі загалом невтішного середнього рівня життя в країні агресорі.Позаяк санкції виявилися недостатньо ефективними, а для перемоги на полі бою Україні досі бракує новітніх видів озброєння, нам потрібно розглядати варіанти знищення росії зсередини. Для цього треба використовувати тему економічного пригноблення народів рф: тільки визволившись, вони зможуть досягти добробуту, що нині є недосяжним через визиск з боку москви. Україна, що сама 32 роки тому визволилася з окупації, має стати прикладом для цих націй.

Дмитро Петрик, старший науковий співробітник Рівненського обласного краєзнавчого музею.

Учасники обговорення розглянули питання щодо філософії української перемоги, тяглість боротьби за свободу українського народу, сучасна російсько-українська війна та можливість України стати світовим лідером.

В рамках Бандерівських читань – недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень» організовує конкурс есе для молоді «Світ без росії: нові виклики та перспективи».

Трансляція експертної дискусії у Рівному

Leave a Reply

Your email address will not be published.