Єдність і Перемога! – Юрій Сиротюк

Виступ директора аналітичного центру Українські студії стратегічних досліджень, сержанта 5 окремої штурмової Київської бригади Юрія Сиротюка під час VIIІ науково-практичного форуму «Чорноволівські читання” на тему «Єдність і Перемога».

Є два фізичних закони ентропія: (розсіювання) і Синергія (обʼєднання що примножує).

Активна єдність під час війни називається мобілізація. Почнемо з суті цієї війни, яка була неминуча. Це війна екзистенційна. Війна на знищення. Тому під перемогою з нашого боку ми розуміємо збереження власної субʼєктності та ідентичності та ліквідацію російської імперії.

Для Росії метою є знищення української державності та ідентичності, розростання імперії. Тому нічиї бути не може. Хто проти кого воює. Російська державна імперська машина проти пасіонарноі частини української нації. Путін прорахувався на початку широкомасштабки коли порахував, що його армія більша, економіка сильніша, державна машина зібрана і потужна. Але проти нього почала війну українська нація. Недооцінка України йому дорого коштувала.

Єдність пасіонарної частини суспільства – української нації була безумовною причиною успіху на першому етапі. Єдність політичного, військового керівництва та нації (передусім її активної частини) – головна запорука успіху. Це за фон Кляузевіцом.

Цю єдність ворог атакує безупинно. Це головне вістря його атаки. 21 травня ми побачимо кульмінаційний етап найлиховіснішої інформаційно-психологічної операції ворога -разом з максимальним загостренням подій на фронті. Операція «нелегітимний» має на меті не усунення нинішнього української влади, а повну ліквідацію української держави руками пʼятої колони.

Processed with VSCO with al3 preset

Що не так зараз з єдністю і перемогою?

Пасіонарна частина суспільство самотужки не справляється на фронті. Потрібно долучити до війни всіх. Особливо коли ворог мобілізувався у перелаштувався на військові рейки.

Друге, на якомусь етапі втратилося рівноправне партнерство між політичним проводом, воєнним керівництвом і нацією (її озброєною частиною Силами Оборони) та її цивільною частиною. Конфлікти всередині цих страт і одна з одною, спроба поставити націю на позицію совєцького гвинтика безособової системи, спроба налаштувати озброєну частину нації проти цивільної – в цих лініях розламу багато ворогу вдається.

Що робити?

Перейти на воєнні рейки всім, всіх включити у війну, вирівняти відносини всередині страт, визнати що нація є ключовою цінністю – це перезрілі болючі питання, які вимагають вирішення. Гордіїв вузол проблем і психологічної напруги, який все більше затягується прийшов час розрубати…Винести загальний обʼєкт уваги і прикладання зусиль за межі нашого внутрішнього життя, сконцентруватися на ворозі.

І перемога обовʼязково Буде!!!

Юрій Сиротюк, директор аналітичного центру Українські студії стратегічних досліджень, сержант 5 окремої штурмової Київської бригади

Хочеш знати більше підпишися:

Сторінки Українських студій стратегічних дослідженьhttps://linktr.ee/nac.ussd

Leave a Reply

Your email address will not be published.