Обіжник Українських студій стратегічних досліджень № 4

_4_all_0502 (1)

Четвертий позачерговий номер Обіжника Українських студій стратегічних досліджень присвяченій малодослідженій темі – місце України на геополітичній арені. Агресія Російської Федерації, глибинні зміни у системі міжнародних відносин ставлять на порядок денний питання вибору – чи зможемо ми стати цікавим і потужним елементом глобальної системи, що пропонує народам привабливу модель розвитку. Чи залишимось периферією між заходом і сходом. вибір нових варіантів реакції як ніколи актуальний. Загрози великі, але у час змін зароджуються і неймовірні можливості.

 

Цей номер особливий – він включає роботи студентів і молодих вчених, що взяли участь у конкурсі есеїв на геополітичну тематику, який проводив НАЦ «УССД». Кращі з них виходять за рівень повторення відомих принципів, і пропонують новаторські, часом дискусійні шляхи розвитку, відповідаючи на актуальні питання. Чи є вихід зі стану бінарності й васалітету між Сходом та Заходом? Чи може Україна претендувати на власний блок, інтеграційним рушієм і центром якого стане?

 

Матеріали включають доробок студентів, кандидатів наук, молодих дослідників, у томe числі учасників україно-російської війни.

 

Директор недержавного аналітичного центру

«Українські студії стратегічних досліджень»

Юрій Сиротюк

Leave a Reply

Your email address will not be published.