Юрій Сиротюк про Революцію гідності в рамках проекту “Під покровом Богородиці” у м. Ірпінь

21 грудня 2019 р. у храмі Покрови Божої Матері ПЦУ у м. Ірпінь в рамках проекту “Зустріч під покровом Богородиці” відбулося обговорення однієї з напружених і переможних подій української історії – Революції Гідності.
Про маловідомі деталі перебігу революції та її значення розповів автор терміну “Революція Гідності” та активний учасник спротиву на Майдані директор Українських студій стратегічних досліджень ЮРІЙ СИРОТЮК.

Під час виступу Юрій Сиротюк проаналізував недавнє минуле: «Революція гідності почалася навіть не у 1989 році і є не просто продовженням процесу, що перманентно тривав в Україні з початку відновлення державності у 1991 році – а йдеться про найдовшу в Європі столітню Національно-визвольну революцію (1917 – 2017). Революція триватиме, бо практично жодні цілі столітньої національно-визвольної революції нереалізовані, ні у плані національному, ні у соціальному».

«Не слід забувати, що революція і війна йдуть передусім за мізки – це світоглядові акти. Революція – це революція свідомості. Українська нація мала три виклики – неоколоніальна влада, олігархат, який визискує економіку і медіаресурс, наш медіапростір окупований, який породив малороса. Новий виклик – це медіакратія, інформаційна атака на свідомість, коли люди втрачають контроль над собою»,  – наголосив директор Українських студій стратегічних досліджень.

Після зустрічі храму було подаровано ряд цінних книг, зокрема видання Українських студій стратегічних досліджень.

Leave a Reply

Your email address will not be published.