Мігрантський фронт тотальної війни

Штучна мігрантська криза на білорусько-польському кордоні, а раніше на білорусько-литовському – яскраво розкриває суть нових форм і методів міжнародних зовнішньополітичних стратегій та розвитку воєн нового типу (їх ще в Україні називають «гібридними»).
Очевидно, створення і забезпечення безперешкодного потоку нелегальних мігрантів та їх концентрація на окремих, найменш захищених ділянках кордону – це стратегія, яку реалізовують окремі держави заради досягнення політичних та воєнних цілей.
Ця стратегія вже була опрацьована навколо берегів Італії декілька років тому та Греції (південний фланг НАТО), тепер активно застосовується щодо Східного флангу (Польща, Литва).
Зрозуміло, що кінцевий бенефіціарій знаходиться в Кремлі.
Його цілі: розхитати європейські країни зсередини та підірвати європейську єдність – знищити Європу як геополітичного гравця.
Однак не лише Росія є вигодонабувачем навали на польському кордоні.
І це не лише злобна атвєтка бацька на спроби підтримати білорусів у боротьбі за їхні природні та конституційні права.
Це ще й спроба покарати Польщу за її позиціонування в Європі.
За позицію щодо Північного Потоку-ІІ. За послідовний захист традиційних європейських цінностей.
Ця криза вигідна як удар на випередження щодо зростаючого росту польського лідерства: регіонального, воєнно-політично, загальноєвропейського, морального.
Варто визнати, що міграційні кризи, що хвиля за хвилею накривають Європу, уможливленні бездумною європейською політикою надання переваги мігрантам з країн, в яких тривають жорсткі воєнні конфлікти, панує релігійна нетерпимість та винятковість – перед власними громадянами.
Причому з країн, у свідомості громадян яких європейці відіграють не останню роль у власних бідах.
Системною політикою власноручного знищення усього того, що зробило Європу Європою як континентом національних держав, національних самобутностей та солідарностей.
Зовсім інший приклад міграційної політики показують сформовані з мігрантів у минулому США: жорсткі перепони, відбір, верифікація.
Створена ж на виразно національній основі Європа в приступі аперспективного божевілля намагається покінчити з собою відкритою, дозволеною і стимульованою (фінансово, політично, культурно) мігрантською навалою.
Тому Польща стала кісткою в горлі неомарксистському Інтернаціоналу.
Водночас, налякавши Європу, заставивши її погрузнути у власних проблемах і протиріччях, головний удар Путін завдасть по Україні.
І мігранти тут можуть відігравати роль, приміром, кримських зелених чоловічків зразка 2014.
Тому треба припинити семирічне пустопорожнє базікання про незахищений Україно-білоруський кордон.
Велике будівництво мало б розпочатися зі спорудження фортифікаційних укріплень по всій ділянці кордону з Білоруссю, Росією та окупованим Росією Придністров‘ям.
Величина і протяжність кордону не дозволяють існуючим підрозділам сектора безпеки і оборони надійно захищати увесь периметр, тому негайне створення тероборони в прикордонних регіонах, тотальний військовий вишкіл населення за швейцарським зразком, створення військо-козацьких поселень на кордоні – це завдання, яке необхідно виконувати негайно.
Ну і добре було б побачити розгортання навчань Нацгвардії, ДПС, СБУ та тероборони поблизу білоруського кордону.
Паралельно, Президент має внести як невідкладний законопроект про мораторій на розміщення в Україні таборів нелегальних біженців до закінчення російсько-української війни, повернення Криму і Донбасу до складу України та мільйонів вимушено переселених від окупації осіб.
Ну і до речі, Росія спустошена демографічно з величезними кордонами, які проконтролювати не можливо гостинно чекає біженців у себе.
Залишилося лише організувати реверсну логістику.

Директор НАЦ “Українські студії стратегічних досліджень” Юрій Сиротюк 

Leave a Reply

Your email address will not be published.