Україна стає кейсом для обговорення напередодні виборів у США

Включення Юрія Олійника, керівника дослідницьких програм “Українських студій стратегічних досліджень” на радіо Київ 98 фм 31.10.23

Обговорювали блок тем:

Опублікований напередодні матеріал видання Time: “Ніхто не вірить у нашу перемогу так, як я. Ніхто” — очікувано викликав широкий резонанс в Україні.

Мирний план – Зусилля України залучити союзників з так званого Глобального Півдня для просування мирного плану були затьмарені зростаючим занепокоєнням війною між Ізраїлем і ХАМАСом під час зустрічі на Мальті.

Допомога Україні – Республіканська більшість Палати представників на чолі з новим спікером Майком Джонсоном у понеділок внесла окремий план допомоги тільки Ізраїлю на суму 14,3 млрд доларів всупереч масштабній ініціативі Білого дому на $106 млрд, яка включала допомогу Україні – Політичні ігри в голосуванні за допомогу Україні та Ізраїлю — це явний глухий кут, — президент США Джо Байден.

– Перемога росії в Україні поставить під загрозу безпеку та економіку всієї Європи — нашого найбільшого торгового партнера та стратегічного союзника з часів Другої світової війни, — лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнел закликав колег пам’ятати про те, що стоїть на кону допомоги Україні.

Ізраіль – Сполучені Штати проводять перекидання військових сил на Близький Схід у безпрецедентному масштабі — Evergreen Intel. Повідомляється, що за минулу добу зі США в регіон Східного Середземномор’я прибули щонайменше 53 літаки C17 Globemaster III і 7 літаків C-5M Super Galaxy.

– Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак звільнив урядового радника, який закликав до припинення вогню між Ізраїлем й ХАМАС, – The Times of Israel

Leave a Reply

Your email address will not be published.