росія воює на окупованих і анексованих наших територіях, а треба бити в центр імперії  – Юрій Олійник

Інформаційні підсумки 2 січня 2024 рік в ефірі КАРТИНА ДНЯ на радіо Київ 98 FM підбиває Юрій Олійник, керівник дослідницьких програм НАЦ УССД.

Юрій Олійник про масовані російські атаки і реакцію Заходу в етері радіо Київ 98

Разом з ведучими обговорили посилення росією масованих ракетних атак на Україну. Зокрема щодо обстрілу музею Шухевича у Львові 1 січня у день народження Степана Бандери.

Якою є реакція західних партнерів на масовані обстріли Україні у новорічні свята, зокрема 2 січня?

Проаналізували заяви пані посла США в Україні Бріджит Брінк щодо Хаймерсів та того, що «путін зустрічає 2024 рік, запускаючи ракети по Києву та по всій країні. Надзвичайно важливо підтримати Україну зараз, щоб зупинити путіна».

Проговорили про удари по бєлгороду та необхідність довгої руки, щоб досягнути Москви та ключових баз стратегічної авіації. росія воює на окупованих і анексованих наших територіях, а треба бити в центр імперії.

— Чи будуть нарешті гарантії безпеки для України?

Проаналізували новорічне інтерв’ю Зеленського виданню “The Economist”, який висловив роздратування неквапливістю деяких союзників й втратою частиною українців відчуття екзистенційної загрози.

Поспілкувалися про мобілізацію українців і світу та потребу країн Заходу реагувати на війну.

Зокрема, уряд Норвегії вирішив дозволити прямий продаж зброї та продукції оборонного призначення від своєї оборонної промисловості Україні.

Посольство Італії взяло на себе головування в Групі підтримки України послів G7 на 2024 рік, змінивши Японію, яка керувала групою в минулому році. Говорили як це вплине на підтримку України.

Leave a Reply

Your email address will not be published.