Презентація моніторингового проекту «ІНДЕКС ВІЙНИ»

АНОНС: 6 вересня 2019 року в Києві відбудеться презентація моніторингового проекту «ІНДЕКС ВІЙНИ»

 

6 вересня 2019 р. об 11-00 в конференц-залі Київської міської ради (вул. Хрещатик 36, І поверх) відбудеться презентація моніторингового проекту «Індекс війни» – піврічного аналізу воєнних конфліктів у світі, що здійснений Недержавним аналітичним центром «Українські студії стратегічних досліджень».

 

«Індекс війни» містить моніторинг світових воєнно-політичних конфліктів за січень-липень 2019 року, за принципом ранжування від найбільш гарячих і масштабних до менш помітних, але потенційно небезпечних.

На думку авторів дослідження «у світі триває новий етап стратегічного протистояння великих країн, яке можна розцінити як «тиху третю світову війну». Війну без оголошення війни, з задіянням усіх компонентів «війни четвертого покоління», що раз по раз проривається назовні через відкриті воєнні конфлікти. Водночас, на території менш розвинутих держав дедалі більше наростає інтенсивність збройних конфліктів різного рівня. Також бачимо посилення впливу мережевих воєнізованих формувань та виникнення інструменту квазідержав, на повну потужність задіяні приватні армії». Саме цю динамічну зміну воєнної обстановки у світі має на меті відстежувати моніторинговий проект «ІНДЕКС ВІЙНИ».

До участі запрошуються представники аналітичних центрів, органів державної влади, політологи, громадські активісті, студенти, аспіранти, які цікавляться безпековою проблематикою.

Учасники – Юрій Сиротюк, директор  НАЦ «Українські студії стратегічних досліджень»,

Юрій Олійник, експерт НАЦ «Українські студії стратегічних досліджень»,

адмірал Ігор Тенюх, міністр оборони України у 2014 році.

 

Місце: Конференц-зал Київської міської ради (І поверх), вул. Хрещатик, 36

Час: 11:00 – 12.00

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.