За лаштунками парламентського «турборежиму» – коментар експерта

Нещодавно глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, Верховна Рада скоро перейде на «турборежим»

За його словами, депутати будуть розглядати по 7-10 законопроєктів на кожному засіданні. З одного боку, суспільство схвалює такі слова, оскільки це швидкий шлях до реформ, яких всі так чекають. З іншого боку, є загроза того, що від таких «космічних» темпів може страждати якість роботи Уряду.

То чи справляться депутати із таким викликом, чому і хто обрав такий темп та чи не знизиться якість законопроєктів? Про це ІА «Вголос» запитало у політолога Володимира Волі, політичного експерта Дениса Богуша, міжнародного експерта Юрія Олійника та керівника політичних програм Інституту майбутнього Юрія Романенка. Повну версію дивіться за адресою https://vgolos.com.ua/articles/za-lashtunkamy-parlamentskogo-turborezhymu_1060430.html?fbclid=IwAR2gFwFYUDapHE43GbdgTGI4H5CFhhilmDfhqSGyitQAznkkJ2AgY5k7xME

Чи справляться депутати із такою кількістю законопроєктів? Як швидко вони втомляться тримати такий високий темп?

Юрій Олійник:

Функції Верховної Ради – це не лише розглядати законопроєкти. Депутати мають їх писати, вносити поправки і ще багато всього. Як я розумію, в Трускавці їх навчали, що не треба «заспамлювати» роботу промовами і правками, але для чого нам тоді Верховна Рада? Хай тоді буде Офіс президента, який штампуватиме закони, а Рада хай просто їх затверджує.

Якщо вже є така однопартійна коаліція, то мусить бути кропітка робота. Треба не лише розглядати, а вносити зміни, шукати «підводні камені» і працювати над законами.

Чому був обраний такий темп?          

Юрій Олійник:

Зеленський хоче так показати, як сильно він і його команда відрізняються від попередньої влади. Народ бачить, як депутати голосують, але люди не розуміють, яка робота за цим стоїть. Нам не показують по телевізору засідання комітетів, роботу відповідних груп і багато іншого.

Leave a Reply

Your email address will not be published.