10 лютого під час Х Бандерівських читань візіонери представлять шляхи творення Великої України

Десяті Бандерівські читання на тему «Філософія української перемоги. Візія Великої України» відбудуться 10 лютого. Подія проходитиме у форматі online у партнерстві з Національним музеєм Революції Гідності. Трансляція проводитиметься на платформах YouTube та Facebook. Початок події о 10:30.

Час Великих викликів потребує Великих Людей. Великих Людей народжують Великі Ідеї і Чини. 

Степан Бандера є уособленням Великої Ідеї і Чину. Ідеї українського націоналізму. Ідеї Вищої за власне життя. В ім’я життя Нації і Держави.

Щороку з часу революції Гідності ми проводимо Бандерівські читання як світоглядний Майданчик Синергії людей Ідеї та Чину. Людей, які знають що націоналізм – це природній імунітет нації, життєвонеобхідний для захисту, збереження та утвердження Державності та Нації.

Але тепер, в умовах екзистенційного бути чи не бути, цього замало. Україна має не просто зберегтися і вижити, Україна має стати Великою. Моральним лідером світу, геополітичним гравцем. 

Про це, роздираючи мислиннєві кордони, помислимо під час X Бандерівських читань, які відбудуться 10 лютого 2023 року у столиці воюючої України Києві”, – запрошує засновник Бандерівських читань, солдат-гранатометник у складі 5 Окремого штурмового полку Юрій Сиротюк.

Тема ювілейної світоглядової події – «Філософія української перемоги. Візія Великої України». Захід присвячено тим, хто своє життя поклав за Велику Україну та заради нашого майбутнього. 

Подія X БАНДЕРІВСЬКІ ЧИТАННЯ – Філософія української перемоги. Візія Великої України

https://fb.me/e/2rKAfCKjZ

Когортою пасіонаріїв ми обговоримо наступні питання: 

? Якою буде Україна після неминучої перемоги?

Вже виникає потреба осмислити план внутрішніх перетворень та стратегію розвитку держави. 

? Яка наша роль у формуванні нової безпекової формули Європи? 

Україні потрібне нове бачення її місця в світі як впливової сили на регіональному та світовому рівнях. 

? Якими будуть зовнішньополітичні завдання України після перемоги?

Під час Бандерівських читань відбудеться презентація збірника наукових робіт та есеїв. До нього увійшли найпотужніші візіонерські праці. Зокрема, із такими темами:

 “Україна як модератор північної Євразії”; “Перспективи і пріоритети державної гуманітарної політики України, або Як нам перетворити «третій Рим» на «другий Карфаген»; “Воєнна економіка — запорука національної безпеки України в ХХІ столітті”; “Україна і війна: фактори дестабілізації і стабілізації національного буття”; “Покарання рашистів за злочини у війні проти України — превенція для тоталітарних режимів світу”; “Дух війни нікого не звільняє зі служби”: якою має бути українська національна пам’ять”; “Уникнення демографічної катастрофи як національний пріоритет”; “Філософія української перемоги. Якою буде деокупація?”; “Ветерани визвольної російсько-української війни: від соціального патерналізму до економічної пасіонарності” та інші праці.

Також під час Х Бандерівських читань відбудеться нагородження переможців Конкурсу есе для молоді «Філософія української перемоги. Візія Великої України». Нагадаємо, у конкурсі взяли участь 58 візіонерів. Гранатометний взвод 5 Окремого штурмового полку забезпечив призовий фонд для трьох лавреатів у розмірі 22 тисяч гривень. Найкращі 13 есеїв увійшли до збірника Бандерівських читань.

Програма Х Бандерівських читань

Захід організовує Недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень». Партнери заходу: Національний музей Революції Гідності, Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини, гранатометний взвод 5 Окремого штурмового полку, Армія Інформ, освітня ініціатива “Хлопці з лісу”, ГО “Український студент”.

Довідка:

Проект Бандерівські читання був заснований 2014 року в розпал Революції гідності як інтелектуальне обговорення бандерівських ідей та вироблення візії української держави.

Він традиційно відбувається в перших днях лютого в час створення Організації Українських націоналістів 1929 р. як руху, який поставив за мету встановлення Української соборної самостійної держави, її збереження та розвиток.

• І Бандерівські читання 1 лютого 2014 р.

• ІІ Бандерівські читання «Якою має бути Українська Самостійна Соборна Держава в XXI столітті та «питання Москви» були проведені 2 лютого 2015 р.

• ІII Бандерівські читання на тему «Візія Української держави в ідеології українського націоналізму» відбулися 3 лютого 2016 р.

• IV Бандерівські читання: «Як завершити українську національну революцію» проведені 2 лютого 2017 р.

• V Бандерівські читання: «Місія України та національні інтереси в глобалізованому світі: візія націоналістів», 9 лютого 2018 р.

• VІ Бандерівські читання «Економічний націоналізм та соціальна справедливість», 1 лютого 2019 р.

• VII Бандерівські читання “Націоналізм VS глобалізм: нові виклики”, 8 лютого 2020 р.

• VIII Бандерівські читання «Український націоналізм в сучасному ідеологічному протистоянні», 30 січня 2021 року

• ІХ Бандерівські читання «Світ ідей Степана Бандери та виклики XXI століття»

https://www.facebook.com/nac.ussd

@nacussd 

https://www.facebook.com/bandera.chyt

https://www.instagram.com/banderareadings/

https://www.youtube.com/channel/UCiWxggjen2JXyKkFWlPsh2Q

https://www.youtube.com/@Bandera_Readings

Leave a Reply

Your email address will not be published.