Протести у США як боротьба за майбутнє людства

Богдан Бутковський, випускник аспірантури історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету, учасник бойових дій 2014-2015 (Дніпро 1)
Для всіх людей, хто цікавиться міжнародною політикою та знає історію очевидно, що ми живемо в час цивілізаційних змін, які характеризуються боротьбою різних проектів майбутнього за право завтра стати нашою новою реальністю.
Звичний поділ на лівих і правих є дуже примітивним, тому у намаганні розібратися у цьому «керованому хаосі» слід відштовхуватися від тих образів майбутнього, які нам пропонують представники тих чи інших проектів. На прикладі протестів США, що перекинулися на ряд чільних країн Заходу, ми бачимо боротьбу між умовними правими з умовними лівими. Що ж насправді пропонують нам учасники цих протистоянь і чи так багато між ними різниці? Не будемо тратити час на докази того, що і за одним, і за іншим табором стоять великі гроші і великі медіа можливості, а відповідно – велика влада… Чи виступають «трампісти» за расизм, скасування соціальних гарантій для громадян, обмеження прав і свобод людини…? Чи хочуть «антифа» рівності рас, комунізму і торжества прав і свобод людини…? Насправді, ні один, ні інший табір не має жорсткого антагонізму щодо ключових питань і стратегічно мають спільну візію майбутнього, тому боротьба йде швидше не за фундаментальні речі, а за тактичні моменти і насамперед владу!
Як у класичному анекдоті: тату-тату, а наші там є? Ні, синку, наших туди не пускають! Звісно ж серед одного та іншого табору є представники і крайньо лівого і крайньо правого спектру, але це лише рядові учасники процесів, що жодним чином не впливають на ситуацію. Крайньолівий прихильник протестів «антифа» прагне побудови безкласового суспільства, руйнування інституту сім’ї, зникнення расових, мовних і культурних відмінностей між людьми та утворення глобального комуністичного уряду. Якщо не вірите – гугліть, це насправді коротка суть сучасного глобального лівого руху. Що ж собою являють так би мовити «трампісти»? У них нема крайньоправих, крайньоправі можуть лише їм поспівчувати в деяких моментах, насправді «трампісти» – це прихильники американського ізоляціонізму та сповільнення процесів глобалізації задля відновлення чільного впливу США на процеси утворення глобального наддержавного центру влади. І перший і другий проект нам готують майбутнє, де права людини і громадянина будуть чітко визначатися соціальним статусом, а соціальний статус визначатися корисністю і лояльністю до влади! Брошури свідків Єгови, де лев ніжно обіймає немовля ніколи не працюють на висоті, де панує сп’яніння владою і грішми.
Карантин – це глобальний експеримент наскільки виправданою є сучасна модель світової економіки та геополітики. І хоч всі говорять про рецесію і кризу, вона і близько не досягла такої потужності, як цього можна було очікувати. Найголовніше, вкотре підтвердилась теорія людської стадності, бажання бути, як всі… Насправді тут нема нічого поганого і кожній людині такі інстинкти притаманні від народження… Втім, коли еліта народу свідомо маніпулює психологією населення – це завжди закінчується погано… Хтось свідомо робив певні заходи для аналізу і прогнозування, хтось посилював свої позиції, хтось став випадковим співучасником, в надії зберегти статус кво, але загалом слід визнати, що мав місце глобальний «договорняк».
Схоже, що основні завдання Коронавірус виконав і на його місце прийшов Флойд та істерія навколо його смерті. З точки зору гуманізму кожне життя важливе, проте з точки зору тих, хто використав ситуацію з Флойдом, немає значення жодне життя, адже наголошую, що ліва ідеологія прагне уніфікувати і стандартизувати все людство, а на права і бажання індивідів, як і на їх приватну власність «антифа» начхати. З іншого боку, погроми і відверте знущання над символами американської нації на руку «трампістам», адже вони мобілізовують під свої стяги всю продуктивну та мислячу частину суспільства… Тобто в результаті цілком можливий «правий ренесанс», але, якщо хтось уявляє 1930ті, або 1950ті, то максимум на що він може розраховувати – це 1990ті! Перемога кожного з таборів загрожує: зменшенням соціальних гарантій для громадян, обмеженням прав і свобод людини, загальним падінням світової економіки, екскалацією насильства і військових конфліктів… І така «перемога» буде лише прелюдією до подальшої модифікації глобальних правил гри…
Сучасний світ має вмерти, просто визначається метод смерті від старості, або ж від убивства. Обидва «ворогуючі» табори – це наслідок матеріалістичного світогляду, що ідеаліста використовує лише як дрова для вогню. Матеріалізм стверджує, що для утримання глобальної влади потрібен контроль над ЗМІ і культурою, кількість працівників необхідних для економічного розвитку постійно зменшується, не виключенням є і різномасті силовики, адже поліцію і спецслужбу замінює всюдисюще шпигування штучного інтелекту, а армію замінює сучасна роботизована зброя, що потребує дедалі менше обслуговуючого персоналу. Матеріалізм – це завжди про вигоду, а найкраща вигода – це влада, що грунтується на монополії на ресурси та праві на насильство. Керувати легше, коли можеш прогнозувати те, чим керуєш, у випадку з людьми слід прагнути до їх уніфікації і стандартизації, саме тому заважає: расовий, релігійний, культурний, національний поділ, а на другому етапі – інститут сім’ї, адже монополія на освіту відсутня допоки окрім ЗМІ і школи виховання відбувається у сім’ї. І антифа і корпоратократія, з якою пов’язаний Трамп, прагнуть влади, а їх матеріалістичний світогляд однозначно призводить до таких висновків. Не може бути протистояння між двома таборами, де всі дивляться на людину матеріалістично, не бачачи в ній часточки БОГА! (Не обманюйте себе електоральною релігійністю «трампістів», це лише данина моді, яка відходить у минуле)…
Світовий уряд буде! Чи він буде у вигляді «комінтерну»? Ні, радше переможуть хороші корпоратократії. Головне вчинити такий керований «хаос» на планеті, щоб люди самі попросили глобальних варягів царствувати… Глобалізація – це об’єктивний процес і, як би нам того не хотілося, вона буде посилюватися… Право сильного – це одвічно догма і, поки ти слабкий, ти маєш або ховатися, або служити. Ось реальність світової геополітики, де є кілька акторів, всі інші або ховаються, як партизани в горах, або служать, як Порошенко, а згодом Зеленський. І коли нам здається, що ми самі вирішуємо, хто буде керувати в Україні і якою буде наша суспільно-економічна модель, а отже і рівень життя, ми просто нехтуємо реальністю. Для того, щоб визначати долю країни, треба мати незалежність, а отже і суверенітет. Якщо вам хтось дасть кредит, який ви не можете погасити, а натомість буде тримати в руках документи на вашу хату і землю, ви його слуга! Якщо ж ви силою забажаєте повернути собі своє право – ви переходите в категорію повстанців.
США – це єдина наддержава, допоки там іде протистояння, можна пробувати вийти з під її тяжіння, але як тільки воно закінчиться, гегемонія вийде на новий рівень. Всі країни світу в тій чи іншій мірі залежать від того, що відбувається в США, навіть не тому, що їм хтось дзвонить з Білого дому, як в Україні, а через надпотужну: економіку, армію та масову культуру, завдяки яким еліти США домінують в світі!
По всіх ключових позиціях, які характеризують незалежність держави, Україна позбавлена суверенітету і перебуває в: економічній, військовій, культурній та інформаційній залежності від глобальних гравців. Народ як джерело влади, був наділений суверенітетом лише в кількаденний період 2014 року, і дали йому таку можливість тільки для того, щоб здійснити перехват управління від одних гравців до інших…
Як вже і було сказано – наших там нема! А хто ж такі наші, хочеться вірити що це, насамперед, люди які: бачать в інших частинку Бога, вірять у якесь вище призначення себе і свого народу, бажають того, щоб люди могли реалізовувати свій потенціал задля загального блага, вірять у те, що люди різні, але рівні у праві себе розвивати, поважають свою культуру, мову, релігію і не прагнуть знищувати чужу, це ті, хто: готовий працею досягти достатку, хто готовий служінням досягти влади, хто готовий власним прикладом навчати інших, хто не хоче лукавити, а завжди шукає правду… Все це насправді традиціоналізм! І все це ідеалізм, бо саме ідеалізм надає людині силу духу і право бути особистістю, а не біороботом матеріалістичної парадигми.
Це важка ідея того, що більшість людей є традиціоналістами і практично всі люди виграють від традиціоналізму, але це так. Ми не усвідомлюємо цього, бо живемо в полоні чужих термінів і визначень, нав’язаних задля інформаційної війни. Чи можлива глобалізація в рамках традиціоналістської парадигми? Можлива, але для того потрібно, щоб традиціоналісти масово пішли в політику! Якщо ви вважаєте, що вищеперераховані традиційні цінності ваші, то будучи осторонь від глобального тріумфу матеріалізму, ви відмовляєтеся від майбутнього для всіх перерахованих ідеалів…
Наразі і в США, і тим більше в Україні традиціоналізм на перефирії, бо ж нема еліт національного масштабу, які б артикулювали і впроваджували традиціоналістські цінності. Наголошую, що традиціоналізм грунтується на повазі, на відміну від фундаменталізму, що почасти опирається на зневагу… Важливим елементом боротьби є вміння правильного послуговування термінами. На жаль, у семантичному значенні ми повністю переможені і вимушені для зрозумілості вкладати наші ідеї в прокрустове ложе чужих термінів… Тому закликаю до вашого ідеалістичного мислення та інтуїції, бо без них боротися з матеріалізмом неможливо…

Leave a Reply

Your email address will not be published.